Cruyff Court

De locatie voor de 30 huurwoningen voor Actium vormt een unieke situatie, in het midden ligt een voetbalveld genaamd het Cruyff Court. Daaromheen liggen de woningen, die allen met hun voorgevel gericht zijn op het voetbalveld. De relatie van het Cruyff Court en het uitzicht is versterkt door plaatsen van witte uitkijkvensters welke verspringend zijn geplaatst over de woningen. Elke woning wordt daarmee toeschouwer van het voetbalveld.

Door een rode baksteen toe te passen wordt aansluiting gezocht bij de rest van de wijk en de witte  strooisteen complementeert de witte vensters en daklijsten. De overhoekse goot en de windveren  hebben dezelfde strakke uitstraling en materialisering als de vensters, waardoor er een rustig geheel  ontstaat.

Voor de erfafscheidingen is aansluiting bij de buurt gezocht. De directe omgeving van het terrein heeft veel groen. Overal zijn plantsoenen en grasveldjes te zien. Bij deze groene omgeving is aansluiting gezocht door groene erfafscheidingen te plaatsen. Zo ontstaat er geen harde overgang van openbaar naar privé, zoals bij een houten schutting. De groene afscheiding bestaat uit een hekwerk met klimop erin. Het hekwerk sluit ook weer mooi aan bij het hekwerk van het Cruyff Court.

HJK Cruyff-Court 05A.jpg
2021
Nieuwbouw
Woningen
30 woningen
Actium
Gebroeders Benus

Foto's

Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap