Vernieuwbouw 96 appartementen Assen

Geplaatst op: 01-01-1970

Voor woningcorporatie Actium hebben we het ontwerp gemaakt voor de vervangende nieuwbouw van 4 flats aan de Zilverschoonstraat in Assen. Het ontwerp is familie geworden van de reeds opgeleverde flat op de Vredeveld locatie. Stedenbouwkundig gezien vormt dit gebouw de kop van de nieuwe ontwikkeling aan de Zilverschoonstraat. Door de bergingen onder te brengen in de kelder is er op de begane grond ruimte ontstaan voor appartementen met een eigen voordeur aan de straat. De ruimte tussen de verschillende flats worden in combinatie met de bestaande bomen parkachtig ingericht en voorzien van verschillende wandelpaden.

Met praktische ingrepen houden we de CO2-voetafdruk van de nieuw te bouwen appartementen zo laag mogelijk. Het platte dak bestaat namelijk uit hergebruikte kanaalplaatvloeren, en is zo ontworpen dat het tijdens hevige regenbuien water vast kan houden. Voor de gevel is rekening gehouden met een droogstapelsysteem, zodat de stenen na einde levensduur van het gebouw hergebruikt kunnen worden. Tot slot word de galerijgevel en houtenkozijnen gemaakt van hergebruikt hout zoveel mogelijk afkomstig uit de bestaande flats.

De sloper start half februari 2024 met de voorbereidende werkzaamheden en zal naar verwachting uiterlijk in juli 2024 de werkzaamheden afronden. Planning is dat het project medio 2026 wordt opgeleverd.

Card image cap
Card image cap
Card image cap