Onthulling bouwbord en eerste paal Kwekerij Bedum

Geplaatst op: 02-10-2020

Met de onthulling van het bouwbord op woensdag 30 september is de bouw van achttien levensloopbestendige huurwoningen gestart voor woningcorporatie Wierden en Borgen. Het bouwbord werd in het bijzijn van omwonenden, wethouder en aannemer onthuld. Het project bestaat uit vijf blokken afgedekt met een lessenaarskap, van diverse lengtes en aantallen woningen.

Voor het intrillen van de in totaal honderd palen gebruikt de aannemer, Paas Bv uit Nieuw Buinen een trillingsarm systeem. De funderingspalen gaan bijna zonder geluid en trilling de grond in.  Met deze techniek drukte een funderingsmachine de palen van 23 meter geluids- en trillingsarm de grond in. Omwonenden hebben op deze manier een stuk minder last van de werkzaamheden.

De nieuwe woningen worden gasloos en levensloopbestendig: ze krijgen een bad- en slaapkamer op de begane grond. De huizen zijn niet alleen bedoeld voor ouderen, zo komen er ook 2 twee slaapkamers op de verdieping. De wens van Wierden en Borgen was dat de woningen voor de toekomst geschikt zijn zonder ingrijpende veranderingen.

De woningen in Bedum worden na de zomervakantie in 2021 opgeleverd.

Card image cap
Card image cap