Kooistrahof Oude Pekela - nog één appartement te koop

Geplaatst op: 25-03-2021

Het is alweer drie jaar geleden dat er meerdere winkels werden gesloopt naast het winkelcentrum en de molen in Oude Pekela. Daarvoor in de plaats heeft WVG Ontwikkeling een nieuw appartementencomplex ontwikkeld. 17 appartementen onder de naam Kooistrahof – vernoemd naar het gesloopte kledinghuis Kooistra.

Het alzijdige gebouw, bestaand uit twee bouwlagen, kijkt uit over de Feiko Clockstraat, het Raadhuislaan en het Raadhuisplein. De appartementen zijn levensloopbestendig en beschikken over twee slaapkamers en een balkon of terras. Het complex heeft daarom ook een lift aan de zijde van het Raadhuisplein. Aan de achterzijde verbind een galerij de bovenste appartementen. De galerij kijkt uit over een binnenplaats met bergingen en parkeergelegenheid. Elke woning krijgt één parkeerplaats. De inrit van dit parkeerterrein ligt aan de Feiko Clockstraat en de uitrit komt uit op het Raadhuisplein.

De architectuur sluit goed aan bij de omgeving, waarbij de gevels de grootte van de woningen hebben overgenomen. De gevels zijn opgetrokken uit verschillende kleuren metselwerk, hierdoor ontstaand een gevarieerd beeld. De bakstenen komen uit het dorp zelf. Het complex wordt gasloos gebouwd en wordt voorzien van een bodemwarmtepomp.

Op de inloopbijeenkomst van 3 maart dit jaar was de opkomst overweldigend en de vraag naar de appartementen was groot. De verkoop van de appartementen is snel gegaan. Op dit moment is er nog één appartement te koop. De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang en bouwonderneming Gebroeders Benus uit Musselkanaal is klaar om te beginnen met de bouw van de Kooistrahof. De startbouw staat gepland voor april 2021.

Card image cap
Card image cap
Card image cap