Goede samenwerking tussen gemeente Pekela, Libau en architect

Geplaatst op: 01-01-1970

In het jaarverslag 2021 van Libau valt te lezen over de goede samenwerking tussen de gemeente Pekela, Libau en de architect voor het appartementen complex op de Kooistra-locatie. Het volgende is geschreven in het artikel van Libau;

In het centrum van Oude Pekela worden winkels geconcentreerd en/of onttrokken, vindt sloop/ nieuwbouw plaats en wordt de openbare ruimte aangepakt om de kern vitaal te houden. De ontwerpen voor twee woongebouwen, van twee verschillende architectenbureaus op de locaties ‘Kooistra’ en ‘Action’ zijn ter advisering voorgelegd aan de welstandscommissie. De Kooistra-locatie grenst aan het Raadhuisplein met molen ‘De Onrust’ en de Action-locatie bevindt zich aan de Feiko Clockstraat oostelijk hiervan. De commissie heeft er waardering voor dat de ontwerpen inspelen op hun omgeving. Op de Kooistra-locatie is als gevolg van de molenbiotoop het woongebouw opgedeeld in meerdere panden met een dorpse schaal. Het woongebouw op de Action-locatie roept associaties op met een fabriekje en is een knipoog naar het industriële verleden.

De welstandscommissie heeft zich, ter voorkoming van een rommelig beeld met schuttingen in het centrum, bij beide ontwerpen hard voor gemaakt voor zorgvuldig ontworpen overgangen tussen privé en openbare ruimte.

Card image cap
Card image cap
Card image cap