“Eerste woning opgeleverd in Franeker”

Geplaatst op: 14-10-2021

Woensdag 6 oktober was een mooie dag voor de nieuwe bewoonster van de Noorderbleek, zij ontving namelijk de sleutel van haar nieuwe huurwoning van Accolade. Zij kreeg deze eerste sleutel overhandigd door Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van woningcorporatie Accolade. Aan de Marten Oostwoudstraat en de Noorderbleek ontwikkelde en bouwden Reitsma Bouw 37 levensloopbestendige en energiezuinige woningen voor Woningcorporatie Accolade. Een  mooie aanvulling van het woningaanbod in Franeker.

De 37 woningen zijn in slechts acht maanden tijd gerealiseerd in rijen rondom een gemeenschappelijke midden-tuin, op een steenworp afstand van elkaar. Met een slimme inrichting zijn de woningen met een oppervlakte van circa 60 m2 toekomstbestendig. De woningen zijn energiezuinig. Met 12 zonnepanelen op het dak en een luchtwarmtepomp wordt een flinke stap gezet om de lasten voor het verwarmen te beperken. Deze installaties, zorgen voor comfort voor de huurder met grip op de lasten.

In de komende week worden de overige woningen ook opgeleverd en worden ook de 36 overige sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners. Die kunnen zich verheugen op een fijn en comfortabel thuis. Een resultaat waar het team meer dan trots op is!

Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap