“Eerste casco’s aan de Noorderbleek in Franeker staan”

Geplaatst op: 30-03-2021

Aan de Noorderbleek in Franeker is Reitsma Bouw begonnen met het bouwen van 22 woningen en nog eens 15 woningen aan de Marten Oostwoudstraat. De huurwoningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens voor bewoners van Accolade Woningcorporatie.

Rondom het groene binnenplein aan de Marten Oostwoudstraat komen de 15 nieuwe woningen te staan. Deze zijn verdeeld over vier bouwblokken. Aan de voorzijde grenst een klein stukje privé terrein aan het binnenplein en aan de achterzijde is een terras.

De 22 woningen zijn verdeeld over drie bouwblokken. Alle woningen kijken aan de voorzijde uit op het groene binnenplein. Aan de achterzijde hebben de woningen een eigen tuin. Alle 37 woningen zijn energiezuinig en gasloos. De woningen hebben zonnepanelen en voor de verwarming en warmtapwater hebben de woningen een warmtepomp.

De bouw is in januari 2021 gestart. Afgelopen week schoten de eerste woningen aan de Noorderbleek de lucht in. De eerste grote vorderingen zijn hier zichtbaar geworden. Eerste casco’s aan de Noorderbleek staan. Reitsma bouw verwacht de woningen in oktober 2021 op te kunnen leveren.

Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap