Bouwupdate Lariks Assen

Geplaatst op: 01-07-2020

In de wijk de Lariks wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw van 60 appartementen, verspreid over 3 gebouwen. Ze staan op een markante hoeklocatie in de wijk en vormen de overgang tussen de groenzone aan de Talmastraat en het winkelcentrum aan de Nobellaan. De gebouwen zijn zo geplaatst dat er een beschermd binnen gebied ontstaat waarin geparkeerd kan worden in het groen, hier bevinden zich ook de entrees van de appartementen. Aan het binnen gebied liggen de galerijen en de buitenruimtes van de appartementen.  De blokken hebben ieder een eigen basis kleur, variërend van zandkleurig tot donkerbruin. Met verspringende accentvlakken wordt er gespeeld met de hoogte en wordt er gezorgd voor telbaarheid in het complex.

De nieuwbouw van deze 3 gebouwen zijn onderdeel van een grote opgave voor Actium in de wijk de Lariks. Naast de appartementen zijn er nog 2 stempels in de wijk waar nieuwe  woningen zijn gebouwd, deze zijn reeds opgeleverd door Paas B.V.

De 20 eengezinswoningen aan de Stadhouderslaan vormen samen met de eerder door HJK architecten gerenoveerde woningen één geheel. Het donkere basement met de grijs genuanceerde steen, de verticale accenten van aluminium kaders en de grote dak overstekken met de subtiele mastgoot vormen de blokken.

De 36 woningen tussen de Talmastraat en de Rabenhauptstraat liggen verhoogd ten opzichte van de weg en door de ruimte maat tussen de blokken staan ze als solitaire elementen vrij in het groen. De woningen met plat dak zijn strak ontworpen net als de appartementen blokken. In de hoofdmassa van rode baksteen wordt gespeeld met verspringende accentvlakken van een donkere steen.

Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap
Card image cap